Реални сусрети 1

У оквиру пројекта Професионална оријентација на прелазу у средњу школу, ученице осмог разреда наше школе, у пратњи психолога, имале су први реални сусрет са светом занимања.

            У среду, 19.3.2014.год. група ученица посетила је стоматолошку ординацију у амбуланти у Радинцу. Љубазни доктор Драган Петровић и стоматолошка сестра Јадранка изашли су нам у сусрет и ученицама поделили најважније информације о послу стоматолога и стоматолошке сестре, успут дотакавши и послове зубног техничара.

            Стоматолог нам је показао инструменте, материјал и апарате које користи у раду. Причао је о предностима и манама свог посла, зашто је изабрао да се њиме бави и да ли би га поново одабрао када би могао да бира. Нагласио је које битне особине личности треба да поседује добар стоматолог, као и које посебне вештине треба да има и усавршава (као што су спретност прстију, естетска осећања...) Стоматолошка сестра показала је ученицима документацију коју води, објаснила и остале послове које има у ординацији, као што су припрема материјала за пломбирање зуба, стерилизација инструмената и сл.

Пошто је доктор Драган завршио средњу медицинску школу, смер зубног техничара, говорио је мало и о том занимању, о његовим предностима и манама.

Подстакао је наше ученице да му поставе доста питања о самом послу, факултету и специјализацијама на стоматолошком факултету, радном времену, плати и новим трендовима у стоматологији.

Стоматолог је искористио ову посету да још једном подсети ученице на важност одржавања оралне хигијене, важност избора одговарајућих средстава за хигијену и посете стоматологу бар једном у шест месеци, ради контроле.

Ученице и запослени у ординацији показали су изузетно задовољство разговором и добијеним информацијама. Надамо се да ћемо и надаље наилазити на добар пријем и да ће и будуће генерације имати прилике да се упознају са пословима стоматолога. Овим путем се срдачно захваљујемо стоматологу Драгану и сестри Јадаранки.

                                                                                                Шк.психолог

                                                                                    Даниела Јанковић Цветић

 

ALIM2912  ALIM2914

ALIM2909