О школи

 

 

Основна школа "Иво Андрић" у Радинцу је осморазредна и има 37 одељења са 790 ученика. Саставни део ове школе су четвороразредна школа у Раљи и осморазредна у Врбовцу. Настава у садашњој школској згради почела је 5.септембра 1980.године, али је прва школа у Радинцу отворена 1841, у Врбовцу 1871. и Раљи 1926.године.

Матична школа у Радинцу има 16 учионица, кабинет за информатику, кабинет за техничко и информатичко образовање, мултимедијалну учионицу, библиотеку, фискултурну салу и кухињу. Површина школске зграде је око 3500 м2, са пространим школским двориштем где су изграђени сви потребни терени за наставу физичког васпитања као и забавним парком за ученике млађег узраста. У школском колективу запослено је 79 радника.

Школа у Раљи има 3 учионице, зборницу, кухињу и школско двориште са изграђеним тереном за мале спортове.

Школа у Врбовцу има 4 учионице, зборницу, библиотеку, кабинет за информатику и кухињу. У школском дворишту налазе се терени за мале спортове.

Током година развијала се и израсла у модерну и квалитетну образовну установу, што доказују успеси њених ученика и наставника на свим нивоима.

За вишегодишње изузетне резултате и допринос развоју образовања школа је добила низ значајних признања међу којима је и Светосавска повеља 2006.године.

Subcategories