Најчешће грешке при избору занимања

НАЈЧЕШЋЕ ГРЕШКЕ ПРИ ИЗБОРУ ЗАНИМАЊА

1.Уписивање у најближу школу, јер мрзиш да путујеш.

2.Друштво иде у ту школу, а ти не желиш да се раздвајаш.

3.Испуњавање родитељских снова и жеља, а ти немаш интересовање баш за то занимање.

4.„Осветнички пут“ –„Показаћу ја њима шта и колико могу!“

5.„Све или ништа“ – „Или ћу уписати жељено занимање, или ми је потпуно свеједно шта ћу постати!“

6.Немаш много избора, јер ти успех није баш најбољи, па се зато уписујеш где год било.

Сајам образовања

     

         У суботу и недељу, 26. и 27.4.2014.год. у Техничкој школи у Смедереву, одржан је Сајам образовања, на којем су своје образовне профиле, предмете и професоре представиле све смедеревске средње школе, и то Економско-трговинска школа, ТТПШ „Деспот Ђурађ“, Техничка школа и Гимназија Смедерево.

Опширније: Сајам образовања

Дан девојчица

РЕАЛНИ СУСРЕТИ 2

У оквиру пројекта Професионална оријентација на прелазу у средњу школу, реализован је и други реални сусрет са светом занимања.

            Ове школске године 24.4.2014.год. у целој Србији одржана је манифестација „Дан девојчица“ којом је предвиђено да девојчице посете радна места на којима се углавном запошљавају мушкарци. Пошто школа добро сарађује са стругаром „Урош“ у Радинцу, договорено је да наше ученице тога дана посете погоне ове фирме. Девојчицама се придружило и неколико дечака.

Опширније: Дан девојчица

Реални сусрети 1

У оквиру пројекта Професионална оријентација на прелазу у средњу школу, ученице осмог разреда наше школе, у пратњи психолога, имале су први реални сусрет са светом занимања.

            У среду, 19.3.2014.год. група ученица посетила је стоматолошку ординацију у амбуланти у Радинцу. Љубазни доктор Драган Петровић и стоматолошка сестра Јадранка изашли су нам у сусрет и ученицама поделили најважније информације о послу стоматолога и стоматолошке сестре, успут дотакавши и послове зубног техничара.

            Стоматолог нам је показао инструменте, материјал и апарате које користи у раду. Причао је о предностима и манама свог посла, зашто је изабрао да се њиме бави и да ли би га поново одабрао када би могао да бира. Нагласио је које битне особине личности треба да поседује добар стоматолог, као и које посебне вештине треба да има и усавршава (као што су спретност прстију, естетска осећања...) Стоматолошка сестра показала је ученицима документацију коју води, објаснила и остале послове које има у ординацији, као што су припрема материјала за пломбирање зуба, стерилизација инструмената и сл.

Пошто је доктор Драган завршио средњу медицинску школу, смер зубног техничара, говорио је мало и о том занимању, о његовим предностима и манама.

Опширније: Реални сусрети 1