Читалачка значка 2016

knjige

          Народна библиотека Смедерево, као и сваке године, организује за ученике основних школа традиционалну акцију "Читалачка значка". Ова манифестација настала је у циљу промовисања читалачких дневника код деце и развијања писменог и усменог изражавања о прочитаним књигама. Тиме се негује љубав према књизи, деца се уче критичком мишљењу и како да сами анализирају књижевна дела, тражећи у њима дубоке животне мудрости.          

          Свим учесницима Народна библиотека Смедерево додељује читалачку значку (беџ) који ове године носи лик писца, песника и политичара Петра Кочића. Аутори најуспешнијих дневника добијају бесплатно чланство за нередну годину и њихови дневници могу се погледати на изложби коју је на Дечјем одељењу организовала Народна библиотека Смедерево.

          У понедељак 28. новембра, у Центру за културу у Смедереву, проглашене су најуспешније школе у градској и сеоској конкуренцији. Наша школа је у рангу сеоских науспешнија у акцији "Читалачка значка" 2016. године. И ове године смо доказали да волимо да читамо, разумемо литературу и све то знамо успешно да презентујемо.

          Свечана додела читалачких значки одржана је у нашој школи 9. децембра и улепшана је приредбом које су организовале вредне и креативне учитељице. Наши ученици увеличали су свечаност својим даровима кроз рецитовање, певање, играње и глуму.

          Спремамо се за следећу "Читалачку значку". Морамо да оправдамо резултате!

Слике

Видео

1.Подела читалачких значки

2.Амелија Пулен-костими, мост и Иво Андрић