Дружење са писцем Радисавом Милићем

У понедељак, 26. децембра тачно у подне нашу школу посетио је познати српски писац Радисав Милић. Многа деца чекала су га са нестрпљењем. Сви су заузели своја места у библиотеци, тако да је његово излагање могло да почне.

Након кратког упознавања са његовим животом, сазнали смо да ради у једној смедеревској школи као наставник српског језика. Били смо импресионирани чињеницом д а му ово није једина књига коју је написао. Познате су и његове друге књиге, као што су: Миловање ожиљака (2004) збирка приповедака, као и две збирке песама: Реч о речима (1998) и Сејач реч сеје (2001).

На сцену је ступио познати писац који нам је представио своју књигу и читао њене занимљиве делове.

Било нам је јако смешно и занимљиво. Сазнали смо да је Буца, главни лик романа. Добила је надимак још у детињству, претпостављате да је била пуначка и некако округла. Звали су је још и Лоптица Скочица. Књига је јако занимљива, поготово што Буца води прилично занимљив живот. Оформирала је дружину зато што је била незадовољна својим наставницима. Имала је жарку жељу да им се освети.

Највише нас је насмејало то што сви  наставници у  роману имају надимке. Наставница биологије је Амеба, наставник физичког Бицепс, док је наставник ликовног Мазало. Шестар предаје математику, натавница Епрувета је хемичарка. Да вам даље не откривамо детаље романа, боље пожурите до библиотеке и узмите ову занимљиву књигу.

Ана Лазовић, наставник српског језика

 

СЛИКЕ