Прослава Светог Саве

Верници и Српска православна црква 27. јануара славе дан утемељивача српске цркве, државе и школства – Светог Саве. И наша школа је у складу са обичајима обележила Савиндан. Пре почетка програма обављен је славски обред који подразумева сечење колача. Свештеник је заједно са директорком школе и многим ђацима пресекао славски колач.

Свечани део програма отпочео је Химном Светом Сави. Бројним гостима обратила се водитељка програма Невена Спасојевић. Након тога ученици старијих разреда   представили су гостима и својим другарима драмски комад Славице Шушњаревић Најдрагоценији бисер. На сцени су се смењивали бака и дека са унуцима и говорили о најмлађем сину великог жупана Стефана Немање и Ане - Растку, који је замонашивши се добио име Сава. Он је цео свој живот посветио православљу и Србији. Бака и дека цео Растков живот приповедају деци као бајку и одговарају на многа њихова питања о нашем првом српском архиепископу, који је заједно са са оцем Стефаном, замонашеним као Симеон, основао Хиландар и изградио још 14 манастира, постајући тако ктитор прве српске духовне заједнице на Светој Гори.

У забавном делу програма наступили су ученици млађих разреда, па су се тако смењивале рецитације, мали хор и музичке тачке.

Ана Лазовић

Како наша школа прославља школску славу можете видети овде СЛИКЕ

А како је изгледала изложба ликовних радова можете видети овде СЛИКЕ