Театар од снова

Ове године наша школа учествовала је на 9. јубиларном такмичењу младих глумаца Театар од снова које организује ОШ „Бранко Радичевићˮ из Лугавчине.

Наша школа представила се изванредном представом Златка Грушановића Орфеј и Еуридика која на комичан начин дочарава живот глумаца у позоришту, потешкоће редитеља, а уједно нас подсећа и на грчку митологију.

Наши добро познати глумци вредно су се припремали за ово такмичење, а међу њима су били: Катарина Глишић (6/2) као Еуридика,  Михајло Васић (5/1) као Орфеј, Миленковић Стеван (5/1) у улози нервозног редитеља,  његова сестра близнакиња Миленковић Ивана (5/1) као превозник мртвих Харон; Дејана Јовановић (7/1) као Персефона, МихајлоТрајковић (7/3) као Сизиф, Лука Симијоновић (7/3) као Тантал и Матеја  Арсић (7/2) као Иксион.

            Жири је посебно похвалио костиме које су ученици радили заједно са својим наставником ликовне културе. Сви су активно учествовали у процесу стварања и реализације представе, и на тај начин својим идејама и сугестијама допринели стварању једног изузетног глумачког остварења. Поносни смо на наше младе глумце јер је ово јединствена прилика да искажу своје многобројне таленте које стварање позоришне представе обједињује. Неке од њих почеци глумачке каријере у школској клупи можда једног дана однесу и на велику позоришну сцену. Зашто да не!

 

Како смо се провели, можете погледати овде СЛИКЕ и ВИДЕО

 

Весна Крчмаревић, наставник српског језика