Трибина "Хуманост на делу"

Чланови Ученичког парламента и заинтересовани ученици школе су учествовали у трибини педагога школе на тему „Хуманост на делу“- 26.12.2014.године.Закључено је неколико парола:

  • Насиље је глупо а плаћати цену за њега је скупо!
  • Проблеме покушај да решиш разговором а не насиљем!
  • Не ругај се друговима који имају проблем већ им помози!

Поред ужурбаног живота и свих негативних ствари које нас окружују постоје и оне позитивне оне мале ствари које могу да обрадују и усреће људе око нас.

Човекољубљеилифилантропија(грч.φιλανθρωπία) је добра воља да се помогне ближњем своме. Док је некада подразумевала религиозни захтев и врлину, данас се под филантропијом подразумева активан напор да се промовишељудскадобробит.

Човечност(у неким крајевимачојство) или хуманост је активан однос према људским вредностима, посебно према другим људима. Хуманост посебно подразумева бригу према људима који нису у могућности да задовоље своје основнељудскепотребе. Однос хуманости не подразумева стварање зависности слабијега, већ, напротив, поштовање личности сваке особе и оснаживање њених потенцијала. Цитат: „Јунаштво је да сачуваш себе од другог, а чојство да сачуваш друге од себе.“

 

Слике можете видети овде