УСПЕСИ НАШИХ ЂАКА НА ОКРУЖНОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ МАТЕМАТИКЕ

 
На недавно одржаном Окружном такмичењу из математике наши ученици остварили су неколико награда и похвала:
🥈ЈОВАН ЈАНКОВИЋ, ученик 8. разреда - ДРУГО МЕСТО (наставник: Тања Петровић Гавриловић
🥉ЂОРЂЕ СИМИЋ, ученик 4. разреда - ТРЕЋЕ МЕСТО (учитељ: Данијела Адамовић)
🏅НЕМАЊА МАРКОВИЋ, ученик 3. разреда - ПОХВАЛА (учитељ: Наташа Ђорђевић Арсић)
🏅БОШКО МИЛАНОВИЋ, ученик 3. разреда - ПОХВАЛА (учитељ: Наташа Ђорђевић Арсић)
🏅НОВАК ДИМИТРИЈЕВИЋ, ученик 3. разреда - ПОХВАЛА (учитељ: Надица Синадиновић)
Честитамо од срца нашим малим математичарима и њиховим менторима! 😊👏👏👌
 

ЗАВЕСА ОД СРЦА – У ЧАСТ ДАНА ЖЕНА, НАШИХ ДАМА И ДАМИЦА

 
Да су креативност и заједништво наших ученика и наставника велики, сведоче многобројни дивни продукти који су претходних година, поводом празника и важних датума, красили просторије наше школе.
Овог осмог марта, ученици седмог разреда, подстакнути иницијативом Бориса Јекнића, наставника Ликовне културе чије су иновативне идеје и залагање непресушни, направили су велику завесу од срца – у част мајки, бака, тетака, сестара, наставница и пријатељица.
У стрпљиво прављену завесу, лелујаву попут првих младалачких љубави, ученици су уткали пажњу и нежност, најдивнија осећања која су посветили свим важним особама женског пола у свом окружењу.
Поред порука исписаних на срцима, направљена је и изложба празничних честитки која одушевљава лепотом и искреним, топлим речима.
 

ДВЕ НАГРАДЕ НА ОКРУЖНОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА ЗА РАДИНАЧКЕ УЧЕНИКЕ

 
Једна дивна, радосна вест нам данас стиже из ОШ ,,Надежда Петровић" у Великој Плани где је овог викенда одржано Окружно такмичење из страних језика! 😊
Наша школа је на овом такмичењу имала двоје учесника и обоје су се вратили кући овенчани наградама и пласманом на Републичко такмичење:
🥈Вања Антић, ученица одељења 7/2 - освојено друго место;
🥉Давид Савић, ученик одељења 8/2 - освојено треће место.
Упућујемо искрене честитке нашим малим, талентованим филолозима, њиховој наставници Љиљани Лазић Чабрић, али и наставници Јелени Зарић која је са ученицима радила дужи временски период током одсуства предметног наставника.
БРАВО! 👏👏
ШКОЛА ЈЕ ПОНОСНА НА ВАС! ❤️
 

ОДБРАЊЕНА ТИТУЛА ВИШЕГОДИШЊИХ ШАМПИОНКИ НА ГРАДСКОМ ТАКМИЧЕЊУ ШКОЛА У РУКОМЕТУ

 
Рукометна женска екипа ОШ ,,Иво Андрић" у Радинцу је поново одбранила шампионску титулу на Градском такмичењу школских тимова у конкуренцији 18 школа. 🥇🏆🤾
Спретно и са изузетном лакоћом наше златне девојчице су у финалу градског надметања победиле екипу ОШ ,,Др Јован Цвијић" и постигнутим доминантним резултатом доказале свој огромни спортски квалитет. 👌👏👏
Колектив наше школе, поносан због брижљиво неговане рукометне традиције и одавно навикнут на радости коју нам својим успесима дарује сложни тим девојчица предвођен наставницима Гораном Крчмаревићем и Александром Адамовићем, упућује им искрене честитке, са жељом да и на наредним нивоима рукометног надметања школа остану овенчане победничким венцем. 🍀
На слици може бити: 15 особа, људи играју фудбал, људи играју одбојку и текст
 
 

НОВИ СПОРТСКИ РЕКВИЗИТИ ЗА НАШУ ШКОЛУ

 
Савез за школски спорт Смедерево доделио је реквизите за реализацију пројекта ,,Спорт у школе" смедеревским школама најуспешнијим по спортским резултатима. Реквизити ће се користити за рад са најмлађим ученицима, од првог до четвртог разреда.
На пригодном окупљању дар је уручен Јасмини Бранковић, директорки наше школе.
Смедерево је иначе један од ретких градова у Србији у којем се дуже од десет година реализује овај значајни пројекат у свим смедеревским градским и сеоским школама, а према најави челника Савеза за школски спорт Смедерево, ускоро ће ,,Спорт за школе" бити уведен у свим подручним школама и одељењима ради боље физичке и здравствене едукације и напредовања најмлађих школараца.