Извештај о "Дечијој недељи"

      Од 6. до 12.октобра 2014. године у нашој школи је обележена „Дечија недеља“ низом различитих активности. Учествовали су сви ученици од I до IV разреда са својим учитељима. Организатори су биле учитељице IV разреда.

          У понедељак 6.10.2014.год. ученицима је прочитана Конвенција о правима детета и вођен је разговор о дечијим правима и обавезама. Ученици су правили плакат „Дрво дечијих права“.

          У уторак 7.10.2014.год. у фискултурној сали су професори физичког васпитања организовали час на коме су ученици савладавали полигон препрека.

           У среду 8.10.2014.год. ученици су цртали породицу и писали лепе поруке кредама у боји по школском плочнику.

      У четвртак 9.10.2014.год. је био Дан школе. Одржана је свечана приредба на којој су учествовали ученици од I до VIII разреда.

        Пре почетка приредбе од 1000-1200,ученици су изложили своје ликовне радове у „Продавници дечије срце“. Размењивали су их и продавали. Били су одевени у необичне костиме и тако још више увеличали цео догађај.

        У петак 10.10.2014.год. одржана је журка под маскама, као и шетња до Дома културе у Радинцу.

Велики допринос овој активности дале су поједине учитељице које су такође биле одевене у костиме и тако својим необичним изгледом изазвале велико изненађење и одушевљење свих присутних, а највише деце. Дан је био пун смеха и радости.

У суботу 11.10.2014. год. наши ученици су у Центру за културу у Смедереву гледали позоришну представу „Пластичне баште“ у извођењу позоришта „Патос“. Деца су уживала уз необичне светлосне и звучне ефекте, као и уз предивне глумце. На крају представе, деца су разговарала са глумцима и постављала им питања везана за представу.

Током читаве недеље текла је акција прикупљања пластичних флаша, папира и лименки.

Деца су уживала у „Дечијој недељи“ и показала велико интересовање и залагање у свакој организованој активности.

                                                                                                 Подносилац извештаја

                                                                                                            Весна Марић

Слике можете видети овде