Свети Сава 2018 Радинац

Школе у Србији сваког 27. јануара сечењем славског колача и приредбама ученика обележавају школску славу Светог Саву, у част првог српског архиепископа, просветитеља и творца законодавства. И наша школа је у складу са обичајима обележила Савиндан.

Пре почетка програма обављен је славски обред сечења колача. Свештеник је заједно са директорком школе и многим ђацима пресекао славски колач.

Свечани део програма отпочео је у фискултурној сали Химном Светом Сави коју је извео школски хор под вођством наставнице музичке културе Данијеле Пауновић. Затим су наступили ученици Драмске секције са представом Свети Сава у мојој кући Данијеле Ковачевић Микић којима су се касније придружили ученици учитељице Виолете Крстић са ритмичком тачком уз музику Сање Илића и Балканике New Gajde. Представа је приведена крају, а ученици и нижих и виших разреда су награђени великим аплаузом. Програм је завршен хорским извођењем песме Бистрика и Ренесанса Песма мајке Ангелине.

Свечаности су присуствовали бивши и садашњи наставници школе, запослени, пензионери некада запослени у школи, ученици,  али и многобројни гости.

Слике