УСКЛИКНИМО С ЉУБАВЉУ, ПОНОСНО И ГЛАСНО, СВЕТИТЕЉУ САВИ!

Светлост Савиндана обасјала је и нашу школу 27. јануара 2020. године. Школска слава, најрадоснији дан у календару школских догађаја, обележен је у ведрини, задовољству и слози у матичној школи у Радинцу и подручним школама у Раљи и Врбовцу разноврсним културно-уметничким програмима и изложбама ученичких ликовних радова.

Наши млађи и старији основци су данас показали своје разноврсне таленте на најлепши начин. Уз свечано сечење славског колача и светосавске беседе црквених лица, кроз пригодне хорске наступе, рецитале и драмске приказе, осмишљене и ваљано припремљене уз помоћ учитеља и наставника, славило се светосавље и оживљен је Савин лик и дело којима Србе, као вечни ореол просвећености, штити више од осам векова.

Присетили смо се савета духовног родитеља српског народа и подсетили се Саве у народној традицији која га приказује као чудотворца, учитеља и мудраца. Певане су са радошћу и поносом најлепше песме Сави посвећене, рецитовани су најлепши стихови српске књижевности настали из жеље да се прикаже неухватљива духовна лепота светосавског бића.

Додали смо још једно поглавље најдужој причи коју вековима прича српски народ, причи која се своди увек на једно име и једну реч и која ће се причати докле год је српскога народа.

Ученици и наставници наше школе настављају да следе Савине путоказе који воде ка знању, доброти, поштењу, слози, љубави и миру.

Ускликнимо дакле, рецимо то поносно, весело и гласно, светитељу Сави!

Слике

Снимак хора ОШ "Иво Андрић" Радинац