ЕДУКАТИВНИ ПРОГРАМИ ФОНДАЦИЈЕ ,,ТИЈАНА ЈУРИЋ“ У ОШ „ИВО АНДРИЋ“ РАДИНАЦ

 

fondacija tijana juric

„Безбедност деце је одговорност свих нас“ – слоган је фондације „Тијана Јурић“ која годинама као свој основни задатак у раду истиче повећање одговорног понашања свих у друштву како би се деци обезбедила безбедност, боља и сигурнија будућност.

У складу са тим, ОШ ,,Иво Андрић“ у Радинцу угостиће у уторак, 19. новембра 2019. године Игора Јурића и његове сараднике који ће реализовати едукативне програме за ученике седмог и осмог разреда и родитеље наших ученика.

Програм активности (уторак, 19. новембар)

v  16.30–18.00                Трибина „Украдена безбедност“

Едукативни програм намењен родитељима о темама о којима се у Србији ретко говори – о педофилији, трговини људима, трговини органима, сексуалној и радној експлоатацији, сектама и свим другим опасностима које вребају децу у школи, на улици и на интернету

v  18.00–18.45                Предавање „Тијана клик“

Едукативни програм намењен ученицима о безбедној употреби интернета и његовој злоупотреби и замкама

v  18.45–19.30                Представа „Кривац је тамо негде“

Едукативна представа, намењена ученицима од 13 до 17 година, која, кроз интеракцију са гледаоцима и постављање питања о кривици и одговорности, говори о односу према туђим поступцима, првенствено насилним, али такође има за циљ да у деци пробуди одговорност за сопствене поступке

Сценарио и режија: Владимир Грбић

v                         „Реци НЕ насиљуу свету

и буди безбедан на нету!“

Пратећи програм – изложба плаката о врстама насиља и заштити деце на интернету, коју су припремили ученици виших разреда, чланови новинарске секције, Ученичког парламента и Вршњачког тима.

***

Од 18. до 22. новембра биће у пракси остварено вршњачко учење – ученици седмог и осмог разреда ће на неколико трибина и радионица упознати ученике петог и шестог разреда са темом насиља и саветима о заштити на друштвеним мрежама.

Овим активностима радиначка основна школа жели да развије свест о заједничкој одговорности свих чинилаца у образовању и васпитању деце и скрене пажњу на друштвене проблеме који се тичу деце, њихове безбедности и заштите.