Изложба ,,Реци НЕ насиљу у свету и буди безбедан на нету"

Са циљем да се ученици ближе упознају са појмом насиља, врстама насиља, начинима безбедности и заштите деце, првенствено на интернету, у нашој школи направљена је изложба едукативних плаката и цртежа ,,Реци НЕ насиљу у свету и буди безбедан на нету".

0

У припреми изложбе учествовали су чланови новинарске секције, Ученичког парламента и Вршњачког тима, као и други ученици виших разреда. Уз консултације и сугестије наставника Вишње Васиљевић, Миљане Кравић и Бориса Јекнића наши ученици су, кроз приказе корисних информација о вршњачком, дигиталном, социјалном, физичком и вербалном насиљу, своје визуелне доживљаје насиља, стереотипа и предрасуда не само скренули пажњу на озбиљне друштвене проблеме него и дали препоруке о начинима на које деца могу да се заштите и буду безбеднија.

Будући да деца проводе много времена на друштвеним мрежама, ученици наше школе моћи ће да на једном од едукативних плаката на изложби виде дванаест савета како да буду безбедни док користе интернет, а ту су и правила лепог понашања која указују на то да другарство, слога, разумевање и поштовање могу ублажити сваки проблем.

           Изложба ће бити постављена у холу школе до светосавских дана, а током наредне недеље, сем гостовања Фондације ,,Тијана Јурић" и њених едукативних програма за родитеље и ученике седмог и осмог разреда, биће реализовано и вршњачко учење на делу - седмаци и осмаци ће својим млађим другарима одржати предавање о заштити и безбедности деце.

Слике